Ege Seramik, Türkiye’deki Bayi ve Müşterilerine Demiryolu ile Ulaşacak.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ni demiryoluna bağlayacak olan Manisa/Turgutlu-İzmir/Kemalpaşa bağlantı hattının açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından yapıldı. Törene, İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, Ege Seramik ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Zıhnalı, Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, Ege Vitrifiye Genel Müdürü Merter Savaş, Ege Seramik yetkili satıcıları ve birçok davetli katıldı

Açılış töreni sonrası hizmete giren demiryolu hattında ilk yükleme Ege Seramik A.Ş tarafından gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat; ‘’ Projenin takipçisi olduğu için Binali Yıldırım’a teşekkür ederim. Bu projeyle ilk etapta 305 bin ton yük taşıması yapılacak. Yük taşımasıyla beraber 1.230 ton hammadde taşıması da yapılacak. Burada milyonlarca ton hammadde demir yolu ile pazarlara ulaşacaktır.’’ dedi.

Demiryolunun açılmasıyla birlikte Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesindeki birçok üretici firma gibi Ege Seramik ve Ege Vitrifiye de Türkiye’deki bayilerine ve müşterilerine demiryolu ile daha hızlı şekilde ulaşacak.

Açılışta İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, Ege Seramik tarafından özel tasarlanmış seramikleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’a ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a hediye etti.

Açılış sonrası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan,  İzmir Milletvekili Bİnali Yıldırım ve İzmir Valisi Mustafa Toprak Ege Seramik tesislerini ziyaret etti.