2016

EGE SERAMİK GÜNDE 350 TON SUYU TEKRAR KULLANARAK, SU KAYNAKLARININ TÜKETİMİNİN AZALTILMASINA KATKI SAĞLIYOR.

‘’Çok geç olmadan hepimiz su tasarrufu için önlemler almalıyız ‘’ 

 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili bir basın açıklaması yapan Göksen Yedigüller, Ege Seramik’te gerçekleştirilen atık su kullanımına yönelik faaliyetlerle ilgili bilgiler paylaştı.

 Sözlerine,  ‘’Günümüzde dünyadaki 1,5 milyar insanın yeterli içme suyundan mahrum olduğu ve hatta 2,3 milyar insanın sağlıklı su içemediği bir dünyada yaşıyoruz ‘’ diye başlayan Yedigüller;

 ‘’ Bir yandan, dünyadaki nüfusun hızla artmakta olduğu da göz önüne alınırsa, kullanılabilir su miktarının hızla artmakta olduğunu söyleyebiliriz. 2000'li yıllarda 6.2 milyar olan dünya nüfusunun 2025'te 8.5 milyar, 2050 'de de 10.5 milyar olması beklenmektedir. Dolayısıyla, gittikçe artan nüfus nedeniyle tarımda, endüstride ve evsel su kullanımında bir miktar daha artış görülecektir. Dünyada su eksikliği genel bir oluşum şekli kazanacaktır.

Rahatlıkla görülmektedir ki, ekolojik dengenin geri dönüşü olmayan bir şekilde tahrip edilmesi ve su varlıklarının yok olması açısından çok kritik bir eşikteyiz. Bu eşiği gezegen ve canlı yaşamı lehine dönüştürmenin tek yolu her alanda kullandığımız su ile ilgili tasarrufu benimsemek, geri kazanımla ilgili bilinci artırmak, projeler üretmek, kısacası mücadele etmek gereklidir’’  dedi.

 Konuşmasının devamında alttaki bilgileri paylaşan Göksen Yedigüller ; 

 ‘’Biz Ege Seramik olarak, bu konuda neler yapabiliriz diye uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz.  Halen günlük 450 ton atıksu arıtma tesislerimizde arıtılmaktdır. Bu suyun 350 tonu tekrar kullanılmaktadır.  Biz gururla söyleyebiliriz ki, Ege Seramik olarak, yıllık 130 Bin ton’a yakın suyu geri kazandırıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından gelen denetim firmaları, bu konudaki çalışmalarımızı takdirle karşılıyorlar.  Bizler gibi tüm sanayi şirketlerininin, çevre korumaya katkı faaliyetleri konusunda hassasiyet göstermeleri, toplumumuzun ve dünyanın  geleceği için sorumluluk bilincine sahip olmaları, bu konuda çalışmalarını hassasiyetle devam ettirmeleri gerekmektedir. Dünyamızın geleceği için çok geç olmadan, su tasarrufu için önlemler almalıyız‘’

 diyerek sözlerini noktaladı.