2016

EGE SERAMİK HİSSELERİ YILDIZ PAZAR’DA.

Borsa İstanbul Kotasyon Yönergesi'nin Yıldız Pazar ile Ana Pazar arasında geçişleri düzenleyen 33.maddesi çerçevesinde, Yıldız Pazar ve Ana Pazar'da işlem görecek payların tespit edilmesi amacıyla yapılan 2016 yılı Ocak-Haziran dönemine ilişkin dönemsel değerlendirme çalışması sonucunda,  fiili dolaşımdaki kısmının ortalama piyasa değeri 100 milyon TL'nin üzerinde olan şirketimiz payları,  01/08/2016 tarihinden itibaren Ana Pazar'dan çıkarılmış ve  Yıldız Pazar'a alınmıştır.

1972 yılında İbrahim Polat tarafından İzmir’de kurulan Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1975 yılında üretime geçtikten sonra istikrarlı yatırım ve büyüme azmi ile bugün sektörde adından söz ettiren bir konuma gelmiştir.  Özellikle 90’lı yıllarda altyapı, teknoloji, tasarım ve kalite standartlarına ağırlık vererek günümüzde sektörün önemli ve başarılı markalarından biri olan Ege Seramik, 350 bin m2 bir alanda, İzmir merkeze ve limanına 26 km uzaklıkta yıllık 24 milyon 500 bin m² üretim kapasitesine sahiptir.

1992 yılından bugüne kadar halka açık olan şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da (BIST) işlem görmektedir.

Konu ile ilgili olarak Ege Seramik Genel Müdürü Sn. Göksen YEDİGÜLLER; “Ege Seramik şirketimizin başarı grafiğindeki yükselişin çok önemli bir göstergesi olan bu durum, bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Şirketimizin istikrarlı yatırımları ve araştırmacı ve yenilikçi faaliyetleri ile önümüzdeki yıllarda da birçok başarılı sonuçlara ulaşmasını hedefliyoruz.  Bu yükselişte katkısı olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.