2017

EGE SERAMİK, 2017 YILINDA TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ 100 MARKASI ARASINDA

 Ege Seramik, 2017 yılında  Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında

Brand Finance tarafından "2010 yılından beri yapılan  Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100" çalışması  2017  yılı sonuçları açıklanmıştır.

Kurulduğu günden itibaren Türkiye'nin markalaşma yolunda önemli adımlar atmış örnek markalarından  “Ege Seramik” 97. Sıra ile listede bu yılda yer almıştır. 


Yurtiçindeki marka bilinirlik seviyesi çok yüksek olan Ege Seramik,  global pazarlarda da marka bilinirliğini  aynı seviyelere taşımak amacı ile,  Turquality Destek Programı’n başvurarak, 2017 yılında  TURQUALITY kapsamına dahil olmuştur.

Ege Seramik  “ Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100” içerisinde olmasının haklı bir süreç sonunda gerçekleştirmiş olduğunu,   bu çalışma ile tekrar göstermiştir.

Güçlü marka, hem  çalışanını, hem  şirketini  hem  de ülkesini  daha iyiye yönlendirmektedir. 

       
Brand Finance’ın gerçekleştrdiği çalışmaya göre, Türkiye’nin en değerli yüz markasının toplam değeri 27,4 milyar dolar olurken geçen yıla göre toplam değer azalışı yüzde 6 olarak gerçekleşmiştir.     

Brand Finance değerlendirmede öncelikle Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan konsolide mali tablolardan, şirketlerin tüm markalarına ait toplu verilerden yararlanıyor.100 markalık listenin yüzde 80-85'ine ait verileri KAP'tan temin ederken, geriye kalan bilgileri de şirketlerin doğrudan ilettiği verilerden sağlıyor.

Brand Finance genel tabloları hazırlarken, markalı faaliyete ait son 3 yıllık geçmiş finansal verileri yorumluyor ve gelecek 5 yıla ait projeksiyon yapıyor.

Marka değeri için satışlar içinde markaya ait pay değerlendirilirken, gelecek yıllara ilişkin beklenti ne kadar yüksek olursa marka değeri o denli artıyor.