2017

EGE SERAMİK ÜRÜNLERİ GREEN GUARD GOLD SERTİFİKASI ALMAYA HAK KAZANDI

Ege Seramik, tasarım sürecinden başlayarak, ürünün yaşam döngüsü boyunca çevreye ve insana gösterdiği hassasiyeti GREENGUARD ve GREENGUARD GOLD sertifikalarını almaya hak kazanarak, bir kere daha tescillemiş oldu. Bağımsız bir denetleme kuruluşu olan UL Enviroment tarafından verilen GREENGUARD ve GREENGUARD GOLD Sertifikaları, ürünün iç mekan hava kalitesi açısından belirlenen gerekliliklerine uyduğunu kanıtlamaktadır.

İnsan sağlığına ve çevreye duyarlı yeşil binaların hızla önem kazandığı günümüzde, gelecek nesillere yaşam kalitesini arttıracak, çevreye duyarlı ürünler ve malzemeler sunmak her geçen gün daha öncelikli hale geliyor. Bu hususta en öncelikli konu da insanların zamanlarının büyük kısmını geçirdiği iç mekanlarda kullanılan yapı malzemelerinin insan sağlığını tehdit etmeyecek kadar güvenli olmasıdır. Ürünlerde bulunan kimyasallar oda sıcaklığında buharlaşarak iç ortama karışıp, mekanın hava kalitesinin düşmesine, uzun dönemde ise alerjik astım gibi ciddi sağlık problemlerine yol açabilirler. GREENGUARD sertifikası, ürünlerin emisyon değerlerinin ölçülmesi sonucunda ürünün iç mekanda kullanılmasında herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini ispatlayan bir belgedir.

Ege Seramik UL Enviroment’a yaptığı başvuru sonucunda GREENGUARD ve GREENGUARD GOLD Sertifikalarını almıştır. Bu sertifikalar ile Ege Seramik ürünlerinin 10.000’ den fazla kimyasal maddeye karşı yapılan testler sonucunda iç mekanlarda kullanımının sağlıklı ve güvenli olduğu kanıtlanmıştır. Ürün yaşam döngüsü boyunca çevre bilinci ile hareket eden ve insan sağlığını koruyan ürünler üreten Ege Seramik, gelecek nesillere daha iyi bir Dünya bırakabilmek için, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasını temel çalışma prensibi olarak benimsemiştir.