2017

GELENEKSEL EGE SERAMİK YETKİLİ SATICILAR TOPLANTISI RENAİSSANCE POLAT İSTANBUL HOTEL’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Geleneksel Ege Seramik Yetkili Satıcılar Toplantısı Renaissance Polat İstanbul Hotel’de Gerçekleştirildi.

Ege Seramik Geleneksel Yetkili Satıcılar Toplantısı 9-11 Şubat 2017 tarihlerinde, kongrelere, iş toplantılarına ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Renaissance Polat İstanbul Hotel’ de gerçekleştirildi.

Kurulduğu günden bu yana sektöre öncülük eden firmaların başında gelen Ege Seramik’in 150 bayisinin katılımı ile düzenlenen geleneksel yetkili satıcılar toplantısında, 2016 yılı değerlendirmeleri yapıldı. Toplantının ikinci bölümünde yapılan  panel görüşmelerde bayilerle birebir iletişim ve  karşılıklı görüş alışverişi sağlandı. Toplantıda ayrıca 2017 yılı Unicera Fuarı için özel olarak geliştirilen 30’ a yakın yeni serinin lansmanı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını İbrahim Polat Holding ve  Ege Seramik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat; gerçekleştirdi. 1975 yılında üretim faaliyetine başlayan Ege Seramik’in 42. yılında, yeniden bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İbrahim Polat, tüm bayilerden toplantının özellikle panel bölümünde görüş ve önerilerini detaylı şekilde belirtmelerini istedi.

 

Toplantının devamında İbrahim Polat Holding CEO’su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir söz aldı.  Polat Grubu olarak, inşaat, sanayi, turizm ve enerji olmak üzere  4 ana grupta faaliyet gösterdiklerini  belirten Baran Demir, bu şirketlerdeki iş bölümünde  Polat Ailesi’nde , dededen toruna herkesin, işinin başında olduğunu vurguladı.   

Baran Demir; ‘’ Bu şirketlerimiz içerisinde Ege Seramik ve Ege Vitrifiye, TSE tarafından verilen Çift Yıldız Belgesi’ne sahipler. Onun dışında ihracat yaptığımız ülkelerin tüm standartlarına sahipler, her ikisi de her sene ticaret odaları, sanayi odaları ve maliyeden ödüller almaktadırlar. Ege Seramik yurtdışında bilinen ilk 100 Türk firması arasında yer almaktadır. İhracata gelince, Ege Seramik’te %35-%37 arasında ihracatımız var, Ege Vitrifiye’ de ise bu sene %50, %55 civarına çıkmasını bekliyoruz. ‘’ dedi.

 

Polat ailesinin her zaman işlerinin başında olduğunu vurgulayan Baran Demir ;  ‘’ Polat Ailesi yatırımını hep bu ülkede yapıyor. Onların, burada doğduk, burada yaşayacağız, burada öleceğiz, gidecek başka bir ülkemiz yok, onun için ne yapıyorsak bu ülkede yapacağız, kazancımızı da bu ülkede değerlendireceğiz, ülkemize güveneceğiz şeklinde bir düşüncesi vardır. Dolayısıyla biz de yatırımlarımızı azaltmadık. Ege Seramik’te Ege Vitrifiye’ de yenileme yatırımlarımızı yakından izliyorsunuz. Renaissance Polat Istanbul Hotel’de 40 milyon $ lık yatırım yaptık.‘’ dedi. 2017 yılı ile ilgili belirsizliğe dikkat çeken Baran Demir, ne çok karamsar, ne de çok iyimser olmadıklarını,  ‘’temkinli iyimser’’ yaklaşımla hareket edeceklerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Toplantı ve ödül töreni sonrasında konuşan Ege Seramik A.Ş. Genel Müdürü Göksen Yedigüller,  Ege Seramik tarafından 2016 yılı içerisinde devreye alınan modernizasyon yatırımları ile katma değerli ürün portföyünü geliştirmeye yönelik Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımları, Avrupa, Amerika ve Türkiye’de katılım sağlanan önemli fuarlar ve yıl içerisinde gerçekleştirilen pazarlama faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Genç,  dinamik ve özveriyle çalışan bir kadroya sahip olduklarını belirten Göksen Yedigüller  ‘’2016 yılı içinde 50 den fazla yeni seri geliştirdik ve pazara sunduk. Bu sayı sektörümüz için çok büyük bir başarı anlamına gelmektedir. Sektördeki arz fazlalığına rağmen geliştirdiğimiz zengin ürün portföyümüzle şirketimize katma değer sağlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.

 

Toplantının devamında yapılan gala gecesinde 2016 yılında başarılı performansları ile Türkiye derecesi kazanan bayilere ve Türkiye çapındaki 14 bölgenin ciro birincisi olan yetkili satıcılara ödülleri verildi.