2020

EGE SERAMİK GREEN SQUARED BELGESİ ALMAYA HAK KAZANAN İLK VE TEK TÜRK FİRMASI OLDU!

EGE SERAMİK GREEN SQUARED BELGESİ ALMAYA HAK KAZANAN İLK VE TEK TÜRK FİRMASI OLDU!

Tasarım sürecinden başlayarak, ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca tüm aşamalarında oluşan olumsuz çevresel etkiyi minimize eden Ege Seramik, bu bilinci tüm çalışanları ile sürdürülebilir kıldığı için Green Squared belgesi almaya hak kazandı.

Ege Seramik tüm dünyada toplamda 18 firmanın sahip olduğu, Green Squared belgesini Türkiye’de almaya hak kazanan ilk ve tek Türk firması oldu.

Bağımsız bir denetleme kuruluşu olan UL Environment tarafından verilen, sürdürülebilirlik standardı olan Green Squared çevre ve toplum üzerinde olumlu etkisi olan ürünlerin değerlendirmesini yapmaktadır. Green Squared, tüm kullanım ömrü boyunca ürünler için sürdürülebilirlik ölçütleri oluşturmak amacıyla hammaddeden başlayarak; ürün özelliklerini, üretimi, ürün yaşam sonunu, ilerici kurumsal yönetimi ve yeniliği kapsamaktadır. 

Çevreye duyarlı üretim tesisleri ve geri dönüşüm & geri kullanım projelerini hız kesmeden sürdüren Ege Seramik aldığı uluslararası sertifikalar ile çalışmalarını taçlandırmaya devam ediyor.