2023

Ege Seramik 2022 Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı.

Ege Seramik 2022 Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı.

Ege Seramik 2022 Olağan Genel Kurul Toplantısı 9 Haziran 2023 Cuma günü, Genel Müdürlük Merkezi ve üretim tesislerinin yer aldığı İzmir Kemalpaşa’da gerçekleştirildi.

2022 yılı faaliyetleri diğer ve önemli gündem maddeleri ortaklar ve pay sahipleriyle fiziksel ortamda ve canlı yayın aracılığıyla paylaşıldı.

Ege Seramik Yönetim Kurulu bir yıl daha aynı üyeleri ile devam kararı aldı.

Genel Kurulda, 2023 yılında görev yapacak Ege Seramik Yönetim Kurulu, Sayın Murat Polat Başkanlığı’nda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın İbrahim Fikret Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Enver Sever, Sayın Siamak Jalili ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Tuğba Tarlan ve Sayın Tola Becer olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu 2023 yılında çalışacağı komiteleri belirledi.

Sermaye Piyasası Kurumsal Yönetim İlkeleri doğrultusunda, Yönetim Kuruluna bağlı olarak çalışmak üzere Denetimden Sorumlu Komite, Riskin Erken Saptanması Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi oluşturuldu. 

Ege Seramik kayıtlı sermaye tavanı 3 Milyar TL’ye artırıldı.

Şirketin kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 3 milyar TL’ ye çıkartılmasına yönelik esas sözleşme değişikliği genel kurulda onaylanmış olup, şirketin çıkarılmış sermayesi 360 Milyon TL olarak tescil edildi.

Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Polat Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada;

Ege Seramik olarak yarım asırlık tecrübemiz ışığında; 50. Yılımızı gururla kutladığımız 2022 yılında yaşadığımız birçok zorluğa rağmen, yönetim olarak aldığımız hızlı önlemler ve aksiyonlar ile tüm olumsuzlukları minimize etmeyi başarmış, bir dönemi daha karlı ve başarılı olarak geride bırakmış bulunuyoruz. Şirketimizi her koşulda bir önceki yıldan daha iyi noktalara taşıyabilmek öncelikli hedefimizdir.

2023 yılı hesap döneminin Şirketimiz, Pay Sahiplerimiz, İş Ortaklarımız tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Diyerek sözlerini tamamladı.