2023

MODA EGE SERAMİK!

MODA EGE SERAMİK!

Ege Seramik, en yeni trendleri takip ederek oluşturduğu 2023 Autumn Koleksiyonu’nu, 6 – 10 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Unicera Fuarı’nda tanıttı.

 

Ege Seramik 2023 Sonbahar Koleksiyonu , Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük ikinci ihtisas fuarı olan Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı Unicera’da müşterilerinin beğenisine sunuldu. Müze/sanat galerisi konseptiyle tasarlanan Ege Seramik’in toplamda 901 m²’lik standında ağırlıklı açık renkler tercih edildi. Ziyaretçilerin standı gezerken derinliği hissetmeleri amacı ile ürün sunumlarının uçtan uca açık tasarlanmış koridorlarda planlandığı görüldü.

 

60x120 Ebatlı Yeni Ürünler

Büyük ebatlı serilerde en çok dikkat çeken 4 seri Sapphire, Aventurin, Greyport ve Monterosa, Ege Seramik standının vitrin alanlarında tanıtıldı. Renkleri, yüzeyindeki desenleri ve ürün kombinleri farklılaşsa da mermer konseptinin ihtişamı bu 4 seride de hissedildi.

 

Mini Tile ve Vintage Ürünler

Son yıllarda oldukça rağbet gören küçük ebatlar, mutfak ve banyolarda en çok tercih edilen ürünler arasına girmeye devam ediyor. Parlak yüzeyli, renk alternatifli, düz ve dekor seçenekleri ile mini tile seriler aynı zamanda mutfakta çok önemli bir tezgâh arası olma özelliği görüyor.

Ege Seramik Vintage ürünleri birçok farklı tarz ve zevke hitap eden alternatifleri ile farklı, iddialı ve yaratıcı mekanlarda yer almaya devam ediyor.

 

Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenen fuarın merak uyandıran mekânı: Heritage & Clover & Verano

Dünyanın 7 harikasından biri olan Babil’in Asma Bahçelerinden ilham alan karşılama mekânında yer alan antik mermerlere atıfta bulunan özel aplikasyonlu Heritage Serisi 2023 koleksiyonunun dikkat çekici ürünlerinden oldu. Mekânda yer alan kemer detayları, antik Hera heykeli ve 8.000 yıllık geçmişe sahip barışın sembolü zeytin ağacı da bu mitolojik konsepti tamamlayıcı unsurlar olarak yer aldı.

 

İddialı ve modern bir trend; Terazzo

16. yüzyılda Venedik’te ortaya çıkan ve uzun yıllardır birçok mimari yapıda da tercih edilen Terazzo konseptine Ege Seramik’ten yepyeni bir dokunuş geldi. Yeni Solo serisi, 60x60 tam parlak, 45x45 cm mat ve yüzey seçenekleri ile üretilirken siyah/beyaz renk alternatifi ile yaşam alanlarına modern bir yorum katıyor. Geleneksel Terazzo serileri Ege Seramik ürün portföyünde yer almaya devam ediyor.

 

Konsept Önerileri

Ege Seramik standının en çok dikkat çeken alanlarından biri de mimari proje çalışmalarına atıfta bulunan moodboardlardı. Koridor boyunca tam parlak ürün panellerinin üzerinde yer alan bu panolar ürün çeşitleri, kombin aksesuarları ve uyumlu boya ve kumaş kartelalarıyla birlikte profesyonel kitleye atıfta bulunurken, tüketicilere de ilham vermesi hedeflendi.

 

Bir Akdeniz Evi Konsepti…

Standın bir diğer dikkat çeken noktası; köşe noktada konumlandırılan doğallığın ve şıklığın bir arada hissedileceği, Akdeniz evlerini simgeleyen konseptin ziyaretçilerin beğenisine sunulmasıydı. Yatak odasıyla başlayan bu bölüm salona, oradan da terasa bağlantılı bir şekilde tasarlandı. Ege Seramik’in zengin ürün portföyü, bu konseptte banyo, dış mekân, iç mekan seçenekleri ile sunuldu.

 

Minimal Tuvaletler

Çok sevilen küçük ebatlar ile renkli ve fonksiyonel ıslak mekânlar 2024 yılında da rağbet görmeye devam ediyor. Ziyaretçiler yan yana tasarlanan 4 farklı tasarım ıslak mekân ile küçük alanların verimli şekilde kullanıldığı örneklerini gördüler.

 

Daphne & Antartica & Petite ile duvar kağıdı görünümü…

Ege Seramik ürün portföyünün en yeni üyelerinden olan 33x99 Daphne, Antartica ve Petite ile duvar kağıdı konsepti yaşam alanlarında tekrar başrolde yer alıyor. Renk ve desenlere uyumlu tamamlayıcı ürünlerle de renk bütünlüğü sağlanabiliyor.

 

 

6-10 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Unicera Fuarı’nda yepyeni ürünlerini sergileyen Ege Seramik, bu yıl da fuarın en çok ziyaret edilen stantlarından biri oldu. 2024 yılında da aynı vizyon ve misyonu sürdürerek müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine uygun ürünler sunan Ege Seramik pazardaki güçlü konumunu korumayı amaçlıyor.