Ege Seramik, Ürün Kalitesini Çift Yıldız İle Tescilledi.

Ege Seramik, Ürün Kalitesini Çift Yıldız İle Tescilledi.

İddiali teknolojisi ve özgün tasarımları ile seramik sektörünün lider markalarından biri olan Ege Seramik, Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ) tarafından verilen ‘’ TSE Çift Yıldız ‘’ Belgesini almaya hak kazandı.

Çift Yıldız Belgesi, Ege Seramik ürünlerinin asgari şartlarla sınırlı kalmayıp Türkiye, Avrupa ve Amerika Standartlarında belirtilen özelliklerin üzerinde özelliklere sahip olduğunu doğruluyor.

Ege Seramik Kemalpaşa Tesisleri’nde düzenlenen törende, İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, TSE Çift Yıldız Belgesi’ni TSE Genel Sekreter Teknik Yardımcısı Çoşkun Şentürk’ün elinden aldı.

İbrahim Polat Holding CEO’su Baran Demir de, törenden önce genel kurul toplantısından çıktıklarını ve faaliyet raporları açısından başarılı bir yıl yaşadıklarını belirterek, “ Faaliyet raporlarının iyi olması hepimizin yüzünü güldürüyor. Bu yıl toplu sözleşmeyi ilk bağıtlayan grup biz olduk. Başarımızı çalışanlarımızla paylaşmaya önem veriyoruz. Grup olarak istihdamı artırmaya önem veriyoruz. Karsız geçirdiğimiz yıllarda bile istihdamdan taviz vermedik. Bu güzel sonuçlardan sonra TSE’den alacağımız Çift Yıldız mutluluğumuzu arttırdı” diye konuştu. 

Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, ürünlerinin belirlenen genel standartların üzerinde özelliklere sahip olmasından dolayı bu belgeyi almaya hak kazandıklarını söyledi. Yedigüller, şöyle konuştu: “Sizlerin de bildiği gibi Ege Seramik, tasarım, ürün geliştirme, üretim, tesis ve hizmette uluslararası kaliteyi yakalayan kuruluşlara verilen ISO 9001 belgesini Türk seramik sektöründe ilk alan kuruluştur. Bu belgeyi aldığımız 1994 yılından beri, bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı birleştirerek TSE Standartları gerekliliklerini çok daha üstün performansla yerine getirme çabası içindeyiz. Ne mutlu bize ki, bugün burada yıllardır süregelen özenli çalışmalarımızın takdiri olarak TSE  Çift Yıldız Belgesi’ni almaya hak kazandık. Bu belge Ege Seramik ürünlerinin asgari şartlarla sınırlı kalmayıp Türkiye, Avrupa ve Amerika Standartlarında belirtilen özelliklerin üzerinde özelliklere sahip olduğunu doğruluyor. Bu takdir bizim için gurur kaynağıdır. Şirketimiz, başarılı çalışmalarını hergün daha da artan performansla gerçekleştirmeye devam edecektir. ” dedi.

TSE Genel Sekreter Teknik Yardımcısı Çoşkun Şentürk ise, Türkiye’nin dünya seramik pazarının önemli oyuncusu olduğunu, ürünlerinin bir çok ülkede artan ivmeyle talep gördüğünü vurguladı. TSE’nin standardizasyon ve belgelendirme faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Şentürk, bu çalışmalar içerisinde standartlar üzeri üretim yapan firmalara Tek ve Çift Yıldız belgelerinin verildiğini vurgulayarak, “ Bu belge ile firmalar ilgili standardın asgari olarak belirlemiş olduğu koşulların üzerinde bir üretim performansı ortaya koyarak ürünlerindeki kaliteyi arttırmaktadır. Söz konusu belgeyi bugün Ege Seramik firmamıza takdim ediyoruz” dedi.