2011

Ege Seramik'ten Seramik Sektörüne Anlamlı Yatırım

Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İbrahim Polat İzmir'de yaptıracağı Seramik Meslek Lisesi ile Türk Seramik Sektörüne katkıda bulunmayı hedefliyor.

İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 3 milyon liraya mal olacak meslek lisesi yaptırıyor. İzmir Valiliği'nde düzenlenen törende, İbrahim Polat Ege Seramik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yaptırılmasına ilişkin protokol, Vali Cahit Kıraç ile İbrahim Polat tarafından imzalandı. Vali Kıraç, Erzurum ve İstanbul'da daha önce iki okul yaptıran Polat'ın, eğitime 3 milyon lira daha katkı sağlayacağını belirtti.
 
Kemalpaşa'da 13 dönümlük alanda yaptırılacak 18 derslikli okulun 6 ayda bitirilmesinin öngörüldüğünü kaydeden Kıraç, ''Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında hayırseverlere imzaladığımız 134 protokolle eğitime 181 milyon 635 bin liralık kaynak sağlandı'' dedi. İbrahim Polat ise çok sayıda seramik fabrikası bulunduğunu, seramik üzerine eğitim veren meslek lisesi olmadığı için böyle bir okul yaptırmaya karar verdiğini söyledi. Yaklaşık 10 yıldır böyle bir okul yaptırmayı planladıklarını belirten Polat, yeni eğitim yatırımlarının da söz konusu olacağını ifade etti. Vali Kıraç, törenden sonra İbrahim Polat'a takdir belgesi verdi. İzmir?in Kemalpaşa ilçesinde yaptırılacak İbrahim Polat Ege Seramik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adını taşıyacak.
 
Protokol imza törenine Operasyon Grup Başkanı Bülent Zıhnalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yakup Karaca ve Mithat Güzel, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal ve Polat Holding'in avukatlarından Arsin Demir de katıldı.